Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2013 17:34 - Интегрирани корпоративни приложения в подкрепа на малкия и среден бизнес
Автор: erp Категория: Бизнес   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2013 22:33


image

Терминът планиране на корпоративните ресурси или ERP започва да бъде синоним на друг термин -Интегрирани корпоративни приложения. Съкращението ERP е измислено преди 20 години от Gartner и е предназначено за разширение на по-често използвания тогава термин - Manufacturing Resource Planning (MRP). Въпреки това ERP бързо нараства, за да обхване много по-широк спектър в рамките на организацията, отколкото просто MRP. ERP става универсален термин за софтуер, който поддържа основните функции на производствено предприятие; функции като финанси, контрол на разходите, поддръжка, управление на материали, заплати и счетоводство.
    Enterprise Resource Planning се развива бързо извън производствения сектор, като се разшири, за да поддържа основните функции на организации в банковото дело, застраховане, търговия на едро и дребно, транспорта, здравеопазването и много други.     Днес новите ERP системи се превръщат в техническия гръбнак на много организации и поддържат множество ключови процеси в рамките на предприятието. Както бе въведено в предходния параграф, терминът Интегрирани Корпоративни Приложенияе по-описателен за това какво ERP системата всъщност прави, тъй като сега много допълнителни приложения са свързани (интегрирани) с основни компоненти в ERP.
      Малки и Средни Предприятия се възползват от своята гъвкавост и пъргавина
      Интегрирани корпоративни приложения са живи и работещи и растат! Това е особено вярно за малки и средни предприятия (МСП), тъй като те се стремят да модернизират своите процеси и подновяват компютърните си системи. През 90-те и началото на 2000 г., ERP системи се използват най – вече в големи корпорации, които са имат финансови ресурси и персонал за поддръжка на големи корпоративни приложения. Малките и средни предприятия често са стояли извън този сценарий, но нещата се промениха.
      Сега е прекрасен момент да бъдеш малко или средно предприятие. Защо?

Присъщата възможност на МСП да бъдат по-гъвкави и пъргави, отколкото техните по-големи конкуренти може да бъде използвана, като силно предимство. Гъвкавостта и пъргавината на МСП може да бъде напълно подкрепена от технологията под формата на интегрирани приложения. Широкото разпространение, наличността и достъпността до корпоративни приложения помага за създаване на равни условия за МСП. Друга причина сега да е вълнуващо време за малки и средно големи предприятия е, че почти всяка компания може да разшири своя обхват извън местния пазар и да се включи в регионални, национални или глобални пазари. Интегрираните корпоративни приложения играят ключова роля в оптимизирането и подпомагането на бизнеса, за да може да се отговори на нуждите, които идват с навлизането на нови пазари.     Още едно предимство за МСП е, че ERP системите се изграждат според опита и нуждите на подобни предприятия вече използващи подобни системи, а това прави решенията по – рентабилни.     От собствениците на малкия и средния бизнес става ясно, че те имат нужда от една интегрирана система от един доставчик, с единна поддръжка. В същото време се появява необходимост за функции, които различни производители разпространиха през последните 10 години като отделните приложения - CRM, SRM, BI и много други. Този широк спектър от приложения ползващи различни технологии прави изключително трудно и скъпо за малките и средни предприятия да включат различните системи в единна операционна среда. Откакто ERP доставчиците започнаха да разработват и интегрират свои собствени функционални решения, донякъде бе внесен необходимия ред и унифициране в екосистемата на ERP. При този напредък също така понятието "ERP" донякъде остаря, но отвори вратата за малките и средни предприятия да се възползват от огромно количество нова бизнес функционалност от един доставчик при единна основната технологична платформа.
      Свободата да се съсредоточиш върху бизнеса
      Корпоративните приложения дават на компаниите свободата да се съсредоточат върху оперативни цели, които поддържат и разрастват бизнеса. Тъй като новите корпоративни приложения се интегрират с базовата ERP система компанията може да отдели повече време и енергия за подобряване на връзките с клиентите, управление на продажбите, разширяване на продуктовата си гама и да се фокусира върху други възможности за растеж. Висшето ръководство също така ще има много по-добър достъп до жизненоважна за компанията информация.    

imageДинамична нова област на интегриране  приложения в предприятието е мобилността.  Мобилната технология довежда концепцията  за свободата на съвсем ново ниво.  Мобилността подтиква всички фирми,  доставчици, консултанти и производители да  преосмислят подхода си към достъпа до  информация.      С експанзията на мобилните устройства,  потребителите вече са свикнали да правят  почти всичко на техните смартфони или  таблети. Сравнително малък е скока от  използването на мобилно устройство за  социалните мрежи до употребата му за бизнес  и професионални нужди. Мобилните  устройства ще позволят на всеки със  съответните права за достъп да използва  ресурсите на компанията и да достъпи или въвежда информация навсякъде. Това наистина променя играта за повечето хора във всяка организация. Докато хората между четирите стени на офиса могат да имат достъп до информацията, твърде често хората, ангажирани с оперативна дейност трябва да почакат, докато не се върнат до офиса си или да намерят интернет връзка, преди да получат достъп до мрежата на компанията. Тези географски ограничения могат да отпаднат поне от техническа гледна точка чрез мобилните технологии. Сега е ред на бизнеса да интегрира мобилни устройства в корпоративна си среда.
      Cloud Computing и корпоративни приложения
      За да стане още по-лесно за малките и средни предприятия да се възползват от интегрирани корпоративни приложения, облакът бързо се превръща в основен канал, чрез който компаниите могат да получат достъп до нужната функционалност. Изчислителните облаци вече са обсъждани, анализирани, тествани и валидирани в оперативни ситуации в продължение на няколко години. В резултат, управителите и ИТ директорите разбират разходите, ползите и предимствата на cloud computing. Висшият мениджмънт също започва да признава производителността и сигурността на облака. Малките и средни предприятия са по-склонни от всякога да помислят за частни или публични облачни решения за своите критични приложения.     Разбира се корпоративни приложения все още могат и се инсталират и управляват в собствените центровете за данни на компанията. Съществуващите множество начини за малките и средни предприятия да се възползват от интегрирани корпоративни приложения отваря врати и за фирми, които не разполагат с ресурси или служители да поддържат тази технология вътрешно.
      abas Business Suite abas Business Suite предоставя набор от интегрирани бизнес функции, които отговарят на нуждите на компаниите за производство, услуги и търговия. За да предложи пълната функционалност изисквана от МСП заедно със ERP системата abas   е изградила интегрирани решения, които работят заедно и са свързани в една и съща платформа:
  • Покупки
  • Продажби
  • CRM
  • Производство / PPC
  • Сервизна обработка
  • Планиране (MPS)
  • Дълготрайни активи
  • Консолидирано Счетоводство
  • Коридор Контролинг
  • B2B-Webshop
  • Мобилни апликации
  • Business Intelligence
  • Електронно обучение
  • Управление на проекти
  • Бизнес приложения( работни плотове)
  • EDI
  • Прогнозиране на продажби
  • Остойностяване/Калкулации
  • Управление на материалите
  • Оценка и проследяване на материалите
  • Управленческо счетоводство
  • Финансово счетоводство
  • Управление и архивиране  на документи (DMS)
  • Детайлно планиране (APS)
  • Анализи (BI)

ABAS Software AG е в бизнеса повече от 30 години. Нашата основна компетентност е развиването на гъвкави, интегрирани и ключови приложения за оптимизиране на бизнес процесите в рамките на малки и средни предприятия. С нашия глобален екип от сертифицирани партньори ние работим заедно, за да осигурим на място: внедряване, помощ относно хардуер и мрежа, персонализации и допълнения, както и последваща помощ и поддръжка при използването на софтуера.

за повече информация www.abas-bg.com / www.abas-software.com


Тагове:   ERP,   система,   бизнес,   Linux,   abas,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: erp
Категория: Бизнес
Прочетен: 17480
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930